h

Strijd tegen ‘geiten’ gaat door … met uw steun!

16 november 2022

Strijd tegen ‘geiten’ gaat door … met uw steun!

Foto: dreamstime / dreamstime stockfree

Samen met het Comité ‘Stop de Geitenhouderij’ strijdt de SP al bijna twee jaar tegen de komst van een geitenhouderij aan de rand van Enkhuizen. Een ondernemer uit Overijssel wil een geitenfokkerij starten vlakbij woningen, speelplekken, scholen en recreatiegebieden.

Dat is onacceptabel, omdat het schadelijk is voor de volksgezondheid.
De vergunningverlening door de gemeente Enkhuizen veroorzaakte begin 2021 een schokgolf door de lokale samenleving. De SP verspreidde duizenden flyers, waarin werd opgeroepen bezwaar te maken. Onder druk van honderden bezwaarmakers trok de gemeente de vergunning weer in.

De ondernemer stapte naar de rechter. Ondersteund door meer dan honderd verklaringen van burgers stelde de rechtbank de gemeente in het gelijk.
Nu gaat de Raad van State zich over de zaak buigen. De ondernemer hoopt zo alsnog zijn vergunning te krijgen. Natuurlijk mogen onze inwoners meepraten – de Raad van State stelt de inwoners die al
aan de rechtbankprocedure hebben deelgenomen in de gelegenheid hun mening te geven.

Dat moet vóór 1 december 2022 – een modelbrief wordt door de initiatiefnemers opgesteld en binnenkort op onze SP-site geplaatst.
Tot de zaak bij de rechtbank hebben de vier oorspronkelijke initiatiefnemers uit eigen zak de advocaatkosten betaald. Dat is nu niet meer mogelijk – de zaak heeft hen al veel geld gekost.
Daarom is de SP samen met hen een crowdfunding gestart. Zo hopen ze voldoende geld binnen te halen om de (deskundige) advocaat te kunnen blijven betalen.
Er is € 12.500,- nodig. 

Doet u mee? Dat kan via: https://www.doneeractie.nl/stop-de-geitenhouderij-enkhuizen/-69742

Het kan ook door direct een bedrag te storten op:
NL 31 RABO 0162 5212 51
t.n.v. SP West-Friesland
o.v.v. “Stop de Geiten Enkhuizen”

Geld dat straks eventueel overblijft gaat naar een goed doel dat zich richt op dierenwelzijn in Enkhuizen of in de regio.
Marga de Blank, één van de bezwaarmakers, coördineert de crowdfunding. Voor vragen kunt u haar mailen:
sphulpdienstenkhuizen@gmail.com

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier