h

Jaar uitstel voor afbouw Woonlastenfonds

19 mei 2022

Jaar uitstel voor afbouw Woonlastenfonds

Foto: Margreet Keesman

De SP-fractie heeft afgelopen dinsdag in de raadsvergadering van Enkhuizen een voorstel ingediend om de afbouw van het Woonlastenfonds in elk geval een jaar uit te stellen. Het voorstel werd aangenomen door een raadsmeerderheid - D66 en HEA stemden tegen (“want het besluit is nu eenmaal genomen”).

Het Woonlastenfonds regelt extra financiële steun voor huurders die, ondanks huurtoeslag, toch niet voldoende middelen hebben om de huur van de woning te kunnen betalen. Nog maar weinig gemeenten hebben een dergelijk fonds - Enkhuizen is er daar één van.
In de begrotingsbehandeling van vorig jaar sneuvelde het Woonlastenfonds in een bezuinigingsronde; niet onze voorkeur, maar om bezuinigingen op andere voorzieningen te voorkomen leek het de minst onverstandige keuze.

In een tijd van enorme prijsstijgingen - vooral energie en boodschappen zijn in korte tijd veel duurder geworden - kan het Woonlastenfonds voor veel huurders een houvast zijn. Het is een goed instrument om in deze moeilijke tijd onze inwoners te ondersteunen. Je kan soms met een kleine financiële bijdrage voorkomen dat iemand in veel grotere problemen komt, met alle gevolgen (en kosten) van dien.

Het afbouwen van het fonds is nu dus voorlopig even uitgesteld.
 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier