h

SP vraagt zich af: waar blijft de (buurt)bus?

9 november 2020

SP vraagt zich af: waar blijft de (buurt)bus?

Foto: can stock photo

Sinds half maart 2020, het begin van de eerste lockdownperiode, staan de buurtbussen in de remise. De inwoners van Enkhuizen e.o. zijn verstoken van het enige busvervoer in onze regio.

De SP heeft er alle begrip voor dat de chauffeurs - grotendeels vrijwilligers uit de risicogroepen - niet in een corona-onveilig busje willen rijden. Ook snapt de SP dat er tijd nodig is om de busjes wel corona-veilig te maken.

Zo is TNO al enige tijd bezig met het testen van speciale kuchschermen.
Echter, dat duurt nu wel allemaal heel lang. Met de winter voor de deur wil de SP dat de buurtbus snel weer gaat rijden. Er hebben veel meer mensen ‘last’ van het niet-rijden van de buurtbus dan we denken. Als je zelf geen gebruik maakt van het OV vergeet je snel dat bus en trein van groot belang kunnen zijn voor mensen die zich willen en moeten verplaatsen.

Connexxion is gekomen met de buurtbustaxi, als tijdelijke oplossing. Voor een ritje betaal je € 4,- . Voor veel mensen is dit te duur. Een OV-chipkaart is ook niet geldig in deze taxi en ook trajectkaarten zijn niet te gebruiken.

De SP-fractie gaat in de commissievergadering van vanavond aan de wethouder vragen wat hij kan en gaat doen om de buurtbus zo snel mogelijk weer te laten rijden.
 

Reactie toevoegen

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier