h

Afscheid Joop Knukkel

30 december 2008

Afscheid Joop Knukkel

Iets wat vele Enkhuizers en ook wij nooit voor mogelijk zouden hebben gehouden gaat gebeuren: Joop Knukkel verlaat per 1 januari 2009 zijn geliefde Haringstad. Dit zou hij nooit zomaar doen, maar de reden weegt zwaar: het is de liefde die hem drijft. Anderhalf jaar geleden leerde hij zijn Margriet uit Epe kennen en nu gaat hij bij haar inwonen. “Ik voel weer vlinders in mijn buik”, zo zei hij met zijn welbekende grote glimlach.

Joop is bij vele Enkhuizers bekend als een sociale vechtjas, die vanaf zijn twintigste voor de CPN op de barricades stond. Voor deze partij zat hij ook jaren in de gemeenteraad van Enkhuizen. In het over hem verschenen boekje ‘Joop de Koningstijger’, zegt hij: ”Ik was een vloek voor de gevestigde orde. Met mijn lange haar, mijn spijkerjack en mijn harde uitspraken.” Joop is met het klimmen der jaren milder geworden, maar de ‘polletiek’ bleef zijn grote interesse houden. In 1990 werd hij wethouder namens de door hem opgerichte lokale partij Verenigd Links.

In 2002 stond hij aan de wieg van onze SP-afdeling. In de oprichtingsfase was hij voorzitter. Na nog een tijd actief te zijn geweest als bestuurslid, deed hij een stapje terug, maar hij heeft ons tot op dit moment altijd met raad en daad terzijde gestaan. We zullen hem daarom erg missen en wij niet alleen, want Joop zat nog steeds in vele besturen van verschillende sociale organisaties, zoals de ANBO en welzijnsstichting Breedband.

Op de Veluwe zullen ze blij met hem zijn. Hij heeft al contacten gelegd met Gelderse ANBO en naar verluidt gaat hij daar de voorzittershamer hanteren. Ook de lokale operettevereniging komt hij met zijn heldere tenorstem versterken.

We wensen Joop nog vele gelukkige en gezonde jaren toe en we weten zeker dat we hem nog wel eens zullen tegenkomen, want al zijn kinderen en kleinkinderen wonen in Enkhuizen.

Joop Knukkel (rechts) ontvangt tijdens een afscheidsfeestje in café Van Bleiswijk uit handen van mede-afdelingsoprichter Kees van Spronsen een zorgvuldig samengesteld Enkhuizer overlevingspakket met daarin onder andere een peerdeworst, een Enkhuizer Krentenmik en een Enkhuizer Almanak.

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier