h

TREINACTIE - "Goeie Actie"

11 december 2007

TREINACTIE - "Goeie Actie"

Klik op "Lees verder" voor een verslag van de actie.

Vanmorgen veel te "vroeg" op station Bovenkarspel/ Grootebroek. In eerste instantie dacht ik de media heeft zijn werk goed gedaan, toen ik in een van de abri's op het perron toch iemand zag staan.

"Weet u dat de trein van 4:48 uur niet rijdt?", vroeg ik haar. Nee, was haar antwoord en op mijn vraag of zij niets had gehoord vanuit de media, antwoordde zij ook ontkennend. Zij werkte in opleiding op Schiphol bij de Marrechauchee en is in opleiding. "Dat zullen ze leuk vinden daar", keek ze beteuterd.

De veronderstelling dat veel mensen die werken op Schiphol ernstig zijn gedupeerd is dus bewaarheid. Of er ook op andere stations mensen voor niets zijn gekomen is mij dus niet bekend.

De reacties waren zeer positief en ondanks een slechts enkele weigering kregen Paulien en ik bemoedigenden opmerkingen, zoals: : "Goeie actie"! Regio-bestuurder en collega Statenlid Ake de Vries kwam ook ons nog met een bezoekje vereren.

Station

De avond daarvoor in de commissie WVV heeft de gedeputeerde Cornelis Mooij ons beloofd dat hij actie zal ondernemen naar NS. Om in iedergeval vervangend structureel vervangend vervoer te regelen voor de gedupeerde reizigers in Oostelijk West-Friesland en elders in de provincie.

Om 07:00 uur ben ik naar huis gegaan, omdat de meeste reizigers die toen kwamen de avond tevoren al een flyer hadden gekregen. Op de website is duidelijk te zien dat de actie resultaat heeft. Een e-mail actie kan daar ook nog voor meer ondertekenaars zorgen, dacht ik zo.

Ik wil een ieder bedanken voor inzet voor zijn inzet. Zeker voor al de gedupeerden.

Groet

Bert

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier