h

Digitaal meldpunt WMO-ervaringen ouderen

2 januari 2007

Digitaal meldpunt WMO-ervaringen ouderen

Nogmaals een meldpunt maar dan anders:
Om problemen met de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) vroeg te signaleren, openen de samenwerkende ouderenorganisaties (CSO) een meldpunt op internet. Via www.wmomeldpunt.nl wil het CSO ervaringen met de nieuwe wet registreren.

In de WMO is de marktwerking in de thuiszorg geregeld. Het CSO wil een vinger aan de pols houden bij de invoering. 'Qua omvang is de operatie vergelijkbaar met de invoering van de nieuwe zorgwet vorig jaar. We willen onze leden niet in de steek laten', aldus de woordvoerder.

Bezorgd
Ondanks de toezegging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat gemeenten hun best gaan doen om mensen dezelfde voorzieningen te laten ontvangen als ze voor de invoering van de wet kregen, is het CSO bezorgd.

Goed beeld
'Ruim 100.000 mensen zijn afhankelijk van thuiszorg. We kunnen pas een goed beeld krijgen als de wet een paar weken in gebruik is. De ervaringen van mensen die met de wet in aanraking komen, helpen ons hierbij', zei de woordvoerder.

Ervaringen
Via de website kunnen mensen alleen hun ervaringen met de WMO delen met de ouderenorganisaties. Voor informatie en klachten moeten zij zich tot de gemeente wenden.

Bron:Gemeente.nu
Gepost door: S.Quasten

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier