h

Handtekeningenactie voor beter busvervoer!!

30 mei 2012

Handtekeningenactie voor beter busvervoer!!

Handtekeningenactie voor beter busvervoer

Begin dit jaar heeft Connexxion de busverbinding voor de dorpen Hem en Venhuizen sterk verslechterd. s Avonds na 18.00 uur en op zondag is er geen openbaar vervoer meer.

Inwoners die aangewezen zijn op openbaar vervoer, bijvoorbeeld omdat zij een uitkering of minimumloon ontvangen en geen auto bezitten, worden hierdoor gesoleerd en sociaal uitgesloten. Zij kunnen niet meer naar familie, vrienden en deze kunnen niet bij hen komen. Koopavonden, cursussen en uitgaan zijn onbereikbaar geworden.

Een aantal bewoners is daarom gestart met een handtekeningenactie. Doel is de bus terug te krijgen in de avonden en op zondag. In korte tijd zijn al driehonderd handtekeningen opgehaald onder de inwoners van Hem en Venhuizen.

Het initiatief wordt ondersteund door de werkgroep vluchtelingenwerk Drechterland en door de Socialistische Partij Drechterland. Ook de andere partijen binnen Drechterland en het College van B & W zal gevraagd worden dit initiatief te ondersteunen.

De handtekeningen zullen in juli worden aangeboden aan de verantwoordelijk gedeputeerde van de Provincie.

De bewoners die het initiatief genomen hebben, de werkgroep vluchtelingenwerk Drechterland en de Socialistische Partij Drechterland roepen iedereen op de actie te ondersteunen door mee te tekenen.

U kunt de actie ondersteunen door uw handtekening digitaal te zetten. U kunt dan naar deze link gaan.

Ook kunt u zelf naar petitiesonline.nl gaan en dan onder het kopje busvervoer-Hem-Venhuizen kunt u tekenen.

U bent hier