h

Horeca proefballonnen

12 augustus 2011

Horeca proefballonnen

In het NHD recent een stuk "Mogelijk meer horeca in centrum Enkhuizen" waarin staat vermeld dat "Als gebied waar mogelijk meer horeca zou kunnen worden toegestaan, wijst Boland op de kades langs de Oude Haven.". Ik ben daar erg geirriteerd over. Niet alleen omdat er al vrij lange tijd gesproken wordt over allerlei overlast (dus waarom er dan horeca bij?) en de horeca het momenteel bedrijfseconomisch best moeilijk heeft (dus waarom spreken over uitbreiding?), maar vooral ook omdat ik niet begrijp waarom het college zo specifiek ingaat op haar eigen wensen(?). Regelmatig wordt gewag gedaan van het feit dat "de raad er over gaat". Hier is dat ook zo. Sterker nog, een poosje geleden stelden we de stadsvisie vast, en het bijbehorende structuurplan. En het klopt dat niets in zware beton gegoten is, maar als ik de stadsvisie lees:

De nieuwvestiging van horeca in dit gebied vindt in eerste instantie plaats door verplaatsing van bestaande horeca van elders in de stad en pas in tweede instantie door eventuele uitbreiding van het totale aantal horecabedrijven in de gemeente. Het huidige aantal m2 dat voor horeca is bestemd neemt bij voorkeur niet toe. (p. 56)

Ik kan dat toch niet rijmen met een uitspraak dat er "mogelijk" uitbreiding komt. Dat staat hier niet. Daarnaast moet je de hele discussie *dus* voeren door het te hebben over de gehele visie op de horeca in de stad, iets wat we ook al bij de discussie over casino/automatenhal zeiden. Iets wat we ook in de HARTEN-visie hebben gezet. Dat betekent zeker geen proefballonnen oplaten in komkommertijd.

U bent hier