h

Participatie

16 februari 2011

Participatie

Vorige week was er een verdiepingsbijeenkomst over de bezuinigingen. In de aanloop er naar toe heb ik de raad helpen herinneren wat nou eigenlijk begin januari is overeengekomen, namelijk een amendement waarbij betrekken van burger al zat in februari meteen (meteen na de richtinggevende uitspraken). Ik weet uiteraard dat de heersende opinie steeds is en was dat het bestuursakkoord bekend zou moeten zijn. Ik betwijfel dat, en daarnaast zijn er meer en meer berichten dat dit nog even gaat duren, al was het maar vanwege de PS verkiezingen. Nav. dit alles schreef ik

Ik hecht er aan om met het amendement van begin januari in gedachten (hierin stond februari al als inspraakmaand) en onze bijdrage van gisteren op te merken dat o.i. de tijd aardig in het gedrang komt. Volgens mij is het bijna niet meer een kwestie van of en hoe uitgebreid we na begin maart het part.proces starten omdat voor een zorgvuldige uitvoering en verwerking naar de ambtelijke deadlines simpelweg de tijd ontbreekt. Ook om die reden lijkt vervroeging ons wenselijk, en anders gewoonweg niet.
Graag hoor ik -hetzij verbaal op 8/2 of schriftelijk- wat jullie van deze overweging vinden.

Om eerlijk te zijn begint de tijd wel heel erg te dringen en zal de raad, en in het bijzonder het college, gewoon het voortouw moeten nemen met voorstellen. Hoe wij het willen zal genoegzaam bekend zijn, klik maar ens rechts op het dossier "bezuinigingen".

U bent hier